Google 50 milyon dolara LognMeIn’den Xively IoT platformu almaya niyetli…
Dün akşam saatlerinde Google,Google Cloud’un ürün portföyüne eklenmesi için kurulmuş IoT platformu için,LognMeIn’den Xively satın alma niyetinde olduklarını duyurdu.
Google’un bu satın alma girişimi gelişen IoT marketinde bir sıçrama niyetinde olduğunu gösteriyor.Şeylerin interneti veya eşyaların internetinin(Internet of Things) 2020’ye kadar 20 milyar dolara ulaşılacağı inanılıyor.Xively ile cihaz tasarımcılarının doğrudan tasarım sürecine bağlantı kurmalarını sağlayan son kullanıcı uygulaması ile IoT platformlarları arasında bir bulut-mobil bağlantı sağlayan bir araç elde ediliyor.
Google Xively platformu ile Google’un güvenlik,mantıksal analiz,makine öğrenimi ve yeteğini birleştirerek,müşterilerine Google’un bulut platformunda,IoT uygulamaları inşa edebilecekleri bir platform oluşturabileceklerini inanıyorlar.
Önceki yazımızda Mozilla’nın IoT için protokol oluşturduğunu belirtmiştik ve teknoloji devlerinin de bunun üzerine çalıştıklarını vurgulamıştık.Google’un bu hamlesi IoT platformlarının üzerine gideceğinin açık kanıtıdır.
LogMeIn Inc.
LogMeIn işbirlikçiler için,servis yazılımı ve bulut-tabanlı uzaktan bağlantı hizmetleri sağlayan 2003 yılında Macaristan’da kurulan yazılım şirketidir.Şirketin ürünleri kullanıcılara ve yöneticilere uzaktan bilgisayarlara erişmeyi sağlar.Şuanki ana merkezi Boston’ta dır.2017 tahmini yıllık geliri şirketin 1 milyar doların üzerindedir.
İlk yorum yapan olun